TOP 10 vise transformate in realitate (partea 1)

Pentru a transforma un vis in realitate, trebuie in primul rand sa ai un vis! Si apoi sa gasesti calea pentru a-l duce la indeplinire! Nu sugerez ca „scopul scuza mijloacele” ci ca visele sunt cele care ne motiveaza sa continuam orice s-ar intampla si ne fac viata plina de speranta si entuziasm. Cineva spunea ca daca visele tale cele mai „ascunse” nu te sperie niciodata, inseamna ca nu visezi indeajuns de „mare”! Si pana la urma, da, ar fi frumos sa visam ca si cum am trai vesnic si sa traim ca si cand am putea pleca din aceasta lume in orice clipa…

Ne putem concentra pe problemele pe care le intampinam, ne putem lasa coplesiti de frustrare si ne putem intreba de multe ori „de ce?” ni se intampla ceea ce ni se intampla si „de ce?” viata nu e corecta… Insa mi se pare mai potrivit si mai util sa ne concentram pe visele noastre, sa ne clarificam ce, cum si unde vrem sa ajungem si abia apoi sa ne intrebam „de ce nu?!”

Ca sa reusim in orice, avem nevoie de ambitie, de munca, de dedicare si de viziune. Trebuie sa stim ce vrem si sa gasim calea de a reusi. Si, indiferent de ceea ce se intampla, indiferent de rezultatele noastre, trebuie sa pastram vie speranta si entuziasmul, sa pastram vie credinta ca vom reusi! Pentru a ne trai cu adevarat viata, trebuie sa ne pastram visele vii!
Si, da, dincolo de criza, de probleme, de frustrari sau nereusite de moment, viata e frumoasa! Nu e nevoie decat sa observi lucrurile, peisajele si emotiille minunate ce te inconjoara. Si sa iti traiesti viata din plin, luptand pana la capat pentru visele tale!

Un om nu e cu adevarat „batran” decat atunci cand regretele iau locul viselor! Si cat timp suntem inca „tineri”, cat timp inca visam, am face bine sa nu ne oprim. Sa visam, cu ochii deschisi! Si sa ne transformam visele in realitate! Iar cand lucrurile nu merg asa cum am dori, sa ne pastram increderea in noi si in frumusetea viselor noastre!

Nimic nu se compara cu rasfatul reprezentat de visele cu ochii deschisi pe care le avem zilnic pentru a scapa de rutina. Fie ca visam ca suntem pe o insula tropicala sau intr-un cazinou din Las Vegas purtandu-ne ca un miliardar, de cele mai multe ori totul se petrece in imaginatia noastra.

Cu toate acestea, de la vis la realitate, distanta este mai mica decat credeti! Nu e nevoie decat de un pic de nebunie, ceva curaj si un pic mai multa determinare ca sa facem visele sa se intample!

Si oare cate din visele si fanteziile voastre pot deveni realitate intr-o calatorie? Intr-o vacanta mai speciala? Intr-o destinatie anume, intr-un stil de viata anume?

Poate nu vom ajunge miliardari niciodata, insa putem experimenta viata unui miliardar cateva zile. Sau poate ca nu vom ajunge sportivi de performanta niciodata, insa putem sa ne bucuram practicand sportul nostru preferat. Probabil nu vom avea o cariera militara niciodata, insa putem juca paintball sau laser-tag in orice week-end. Si poate nu vom deveni alpinisti renumiti nciodata, dar putem urca munti si lasa inaltimile la picioare.

Cu totii avem o Vacanta de Vis in plan. Fiecare dintre noi visam sa ajungem intr-o anumita locatie. Sau sa fim intr-o anumita situatie. Care sunt destinatiile voastre de vis si cand aveti de gand sa ajungeti acolo? Si care este visul vostru de vacanta?

De la adevarate palate indiene potrivite pentru un maharajah pana la ranch-uri perfecte pentru un cowboy sau hoteluri-iglu pentru iubitorii de frig extrem, visele se transforma in realitate! Da, va fi nevoie sa cheltuiti ceva bani pentru asta. Insa nimic din ceea ce merita facut nu e usor! Si nimic din ceea ce merita avut, nu e ieftin!

Indiferent de fantezia voastra, de capriciul avut sau de visul vostru ascuns, lumea este a voastra.

Iata mai jos un TOP 10 VISE transformate in realitate (astazi prima parte):

10. Hotelul de Gheata, Jukkasjarvi, Suedia
Traiti ca un eschimos
Daca ati cochetat cu ideea de a trai putin ca un eschimos, faimosul Hotel de Gheata din Jukkasjarvi, la 200 km de Cercul Arctic in Suedia, poate fi refugiul de vis pentru voi. Desi cladirea imita constructiile stramosilor nostri polari – totul de la paturi pana la receptie fiind facute din gheata luata din raul Torne – nimic nu e primitiv in ceea ce priveste facilitatile.

Odata ce v-ati cazat, inveliti-va in blanuri calduroase si admirati operele de arta superbe din gheata ce inconjoara hotelul inainte de a savura un cocktail in ice-bar. Daca vi s-a facut mai frig decat puteti indura, incalziti-va la restaurantul hotelului – singura structura ce nu este construita din gheata. Serviti delicatese locale pe platouri de gheata, vesela perfecta in tot acest context.

Pe langa faptul ca va puteti bucura de noutatea adusa de Hotelul de Gheata, puteti sa va ridicati nivelul adrenalinei printr-un numar mare de activitati. Aici includem sculptura in gheata, excursii, plimbari cu snowmobilul, pescuitul la copca, si sansa de a observa aurora boreala. O experienta mai extrema decat Hotelul nostru de Gheata de la Balea.

9. Palatul plutitor Taj, Udaipur, India
Traiti ca un maharajah

Situat in mijlocul lacului Pichola in statul Rajasthan din India, palatul plutitor Taj este unul din multele hoteluri similare din proprietatea Taj Hotels, Resorts and Palaces.

Poate cel mai special Palat din India, evident ca dupa Taj Mahal, aceasta masa de marmura stralucitoare are pe fundal muntii Aravalli si un sejur aici va va face sa va simtiti ca un maharajah.

Cand nu sunteti pe un sezlong in apartamentul regal – dotat cu picturi murale, arcade largi, covoare exotice, paturi uriase si cazi cu jacuzzi – puteti sa va plimbati prin gradinile superbe sau sa rasfatati cu un tratament princiar la Taj Spa. Seara puteti servi o cina exotica in Sala Regala a restaurantului Neel Kamal inainte de a comanda un spectacol de artificii urmarit din balconul stil Aladin din apartamentul luminat de lumanari.

8. Manastirea Kopan, Kathmandu, Nepal
Traiti ca un calugar budist

In fiecare an, peste 200 de turisti occidentali calatoresc la manastirea Kopan la poalele muntilor Himalaya pentru un refugiu de 30 de zile. Nu trebuie neaparat sa va inscrieti pentru intreaga perioada de 30 de zile; manastirea ofera si sejururi de 7 si 10 zile pentru meditatie pentru cei mai putin ’’indoctrinati’’.

Casa pentru 300 de calugari, manastirea Kopan este o oaza spirituala, departe de stresul zilnic. In timpul sederii aici, veti trai o viata simpla, veti sta in dormitoare comune si veti manca ratii de mancare, e adevarat, delicioasa. Veti petrece timpul meditand, sub supravegherea calugarului Ani Karin, care va va ajuta sa intelegeti ce inseamna nefericirea si va va invata cum sa o invingeti… sau ceva de genul asta. 😉 Orele de invatatura vor fi urmate de discutii in grup si rugaciuni.
Imaginati-va ceva complet opus deja celebrei Reclame la apa minerala Bucovina

7. Tabara Triple Peak, Wyoming, SUA
Traiti ca un cowboy

Daca ati dorit dintotdeauna sa va dovediti abilitatile de cowboy, trageti o fuga pana in Triple Peak, localitate situat in zona muntoasa din Wyoming. Alcatuita dintr-o serie de corturi, tabara este situata pe o pajiste acoperita de flori.

Aici veti manca friptura la gratar langa care va veti intinde sacul de dormit si veti trage un pui de somn sub cerul instelat – departe de luminile orasului veti fi surprins de cat de multe stele sunt pe cer!

In timpul zilei, va veti elibera de testosteron calarind in timp ce va trebui sa aveti grija de 800-1000 de vaci. Asta inseamna sa aveti grija ca vacile sa stea grupate, sa aiba iarba destula, sa depistati eventualele vaci bolnave si sa distribuiti uniform vacile si boii – viata de cowboy adevarat.

Asta in cazul in care va doriti ceva mai mult decat o experienta de cioban mioritic in transhumanta… Nu va veti intalni cu John Wayne insa veti avea toate sansele sa intelegeti cam cum se simtea Ilarion Ciobanu ca ardelean in Vestul salbatic. 😉

Va urma – mai avem inca 6 vise!

Credit foto: unsplash.com

Tags : Cristian Francu
Cristian Francu

The author Cristian Francu

Cristian C. Francu a lucrat și lucrează în industria ospitalității – are experiență practică în turism și evenimente, precum și în consultanță, training, coaching și resurse umane. În ultimii 15 ani a deținut și condus o Agenție de Turism & Evenimente și a oferit servicii de consultanță, training & turism clienților din mai multe industrii & sectoare de activitate. Se prezintă ca și Arhitect de Poduri între Oameni, Idei și Destinații de Vis. A fost și va rămâne și un Arhitect de Soluții, precum și un Alchimist care transformă dificultățile în oportunități și visele în realitate.

Leave a Response