Lucrez in domeniul asta frumos numit “turism” de vreo 9 ani de zile si, pentru ca l-am ales dintr-o multime de alte domenii, am avut un scop bine determinat cand am facut acest lucru: acela de a calatori cat mai mult, de a cunoaste oameni, locuri, obiceiuri si tot felul de lucruri inedite si de a transmite mai departe toate acestea.
In acesti 9 ani de zile am calatorit, i-am ajutat si pe altii sa calatoreasca in diverse colturi ale lumii pregatind excursii dedicate lor si totodata am consiliat diferite companii de turism legat de cum sa le faca turistilor care le trec pragul vacanta mai frumoasa.
Si pentru ca permanent sunt in cautare de destinatii noi, am colindat Romania in lung si-n lat si de fiecare data am gasit lucruri din ce in ce mai frumoase. Am descoperit totodata ca inca avem locuri neexplorate in Romania, locuri in care simti ca te intorci si cu 100 de ani in urma, locuri in care inca mai poti simti tihna si linistea din jur, locuri care te fac sa crezi ca timpul a stat pe loc si ca “ai timp”, nu trebuie sa te mai grabesti cu nimic (lucru foarte rar in ziua de astazi cand totul in jurul nostru pare a fi in contra-timp).
Fac parte din generatia “millennials” (persoane nascute intre anii 1980 si 2000 care merg in 5-7 vacante pe an si care cauta experiente de vacanta in locul vacantelor clasice), si, conform World Youth Student & Educational Travel Confederation, “Millennial travelers aren’t doing the typical sun-and-sand vacations or visiting well-touristed cities. Instead, they’re adventurous, looking for more remote destinations.” Pe scurt, caut esentialul dintr-o destinatie, caut experienta in sine si caut sa fac din orice iesire ceva memorabil, ceva despre care sa pot povesti mai departe.
Avand in minte acest gand am creat un concept de calatorie pentru cei care isi doresc o experienta de vacanta: se numeste “Romania Autentica” si crede-ma, vei mai auzi de el de aici inainte. Prima iesire care face parte din acest concept este un infotrip dedicat bloggerilor de travel si pasionatilor de fotografie si are loc in judetul Sibiu in perioada 7-10 mai 2015.
Astfel, “#RomaniaAutentica: Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului“ este un program ce are ca scop cunoasterea si promovarea judetului Sibiu cu tot ce inseamna natura, drumetie, traditii si obiceiuri romanesti si sasesti, prin articolele scrise pe bloguri de travel si prin fotografii. Vom experimenta o multime de activitati, vom savura multe momente de liniste si pace iar abia apoi vom reveni cu povestile de la fata locului pe bloguri.
Programul este realizat alaturi de Adela Dadu de la Transylvania Guide Sibiu, ghid specializat al zonei care face diferite tururi tematice atat cu turisti romani cat si cu turisti straini.
De ce am ales zonele Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului?
Pentru ca sunt frumoase si inca putin cunoscute la noi. Merita insa, atentia noastra, a calatorilor care cautam experiente de vacanta.
Asa cum bine spune Adela, “O călătorie în Mărginimea Sibiului e o călătorie în timp, în vremuri demult uitate în care căruţa trasă de cai rămâne mijlocul principal de transport al oamenilor, o călătorie într-un loc departe de restul lumii agitate, departe de zgomotul maşinilor şi poluarea oraşelor. In satele din Mărginimea Sibiului, vara te trezeşte cu noaptea-n cap cotcodăcitul găinilor, talanga vacilor ce se încolonează pe uliţe pentru a lua-o alene înspre păşunile dimprejurul satelor.”
Pe scurt, programul suna cam asa:
Ziua 1- 7 mai (joi) Sosire in jurul pranzului la Cisnadioara urmata de explorarea satului, vizita la Cetate si povesti despre calatorii, natura, fotografie si traditii romanesti si sasesti. Seara se va merge la o sesiune de fotografie de apus in Cisnadioara.
Ziua 2- 8 mai (vineri) Dupa micul dejun vom merge in Sibiu pentru a vizita piata Vinerea Verde apoi vom merge in satele traditionale ale zonei, Cornatel , Hosman si Altana, ne vom plimba cu drezina, vom vizita biserica fortificata din Hosman.
Ziua 3- 9 mai (sambata) Astazi drumetia este regula zilei: mergem la Raul Sadului cu o oprire la o stana undeva in munti. Toata ziua o vom petrece pe drumuri de munte admirand frumusetea naturii, facand fotografii si pur si simplu relaxandu-ne. Seara avem de ales intre o plimbare prin centrul orasului Sibiu (la blue hour) si o plimbare intre Cisnadioara si Rasinari. Ramane de vazut ce vom alege 🙂
Ziua 4- 10 mai (duminica) Dimineata zilei de duminica ne va gasi in satul Cristian unde vom vedea Turnul cu Slanina si vom fotografia berzele de aici. La final, inainte sa pornim inapoi spre Bucuresti vom face un tur pietonal al Sibiului, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania.
Si de data aceasta am strans o gasca de oameni fani, calatori si fotografi pasionati de tot ce inseamna descoperirea unei destinatii.
Alaturi de noi, pe langa Adela, mai avem o multime de oameni frumosi care ne ajuta cum stiu ei mai bine din punct de vedere organizatoric si al activitatilor de la fata locului. Un rol important il joaca Doru de la Pensiunea Casa Soarelui care si-a pus la bataie spatiul de la pensiune pentru a ne primi si Luiza de la agentia de turism Tramp Travel care ne va asigura transportul in judetul Sibiu. Pe langa ei mai avem cativa oameni minunati despre care abia astept sa iti povestesc, insa mai intai vreau sa le cunosc povestile.
Gasca noastra este urmatoarea:
Alex Farca – LumeaMare.ro
Alin Popescu – RoTravel.info
Anca Duma – AncaDuma.ro
Calin Stan – ClubulFoto.com, CalinStan.com, TravelLife.ro
Carmina Nitescu – TurismMarket.com, TravelWithaSmile.net
Catalin Nenciu – TravelBadgers.com
Daniela Sarchizian – DailyTraveller.ro, TheJournery.ro
Ina Popa – SlowRide.ro
Lia Ciutac – LiaCiutac.com
Petra Farca – LumeaMare.ro
Renate Nenciu – TravelBadgers.com
Sorin Rusi – AirlinesTravel.ro
Svetlana Matvievici – Orheianca.eu
Urmareste hastagul oficial #RomaniaAutentica, dar si #TurismMarket si #TransylvaniaGuideSibiu pe Facebook, Twitter si Instagram daca vrei sa vezi live locurile prin care colindam. Nu garantez ca vom avea semnal la telefon si internet tot timpul, mai ales ca vom cauta sa savuram acest timp petrecut departe de activitatile noastre obisnuite, insa vom transmite cat de des vom putea. Bineinteles, articolele vor veni si ele pe bloguri in perioada urmatoare.
Acestea fiind spuse sper ca aceasta calatorie sa fie una plina de inspiratie si pentru tine iar daca vrei sa faci si tu parte dintr-o experienta asemanatoare tot ce trebuie sa faci este sa ne urmaresti in continuare.
Acest articol a fost scris in infoturul “#RomaniaAutentica: Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului” organizat de TurismMarket.com si Transylvania Guide Sibiu, in parteneriat cu Pensiunea Casa Soarelui, agentia de turism TrampTravel.ro, TravelWithaSmile.net, si cu sprijinul Pensiunea Apfelhaus, Pensiunea Bunica Eugenia, Ferma Scoala Cornatel, Sibiu- Agnita Railway, Sibiu-Turism.ro
Un proiect frumos, intr-o zona promovata si de Clusterul Transylvania Lands…
Vă invit să citiți și prima poveste din aventura #RomaniaAutentica http://rotravel.info/distractie-in-familie-la-sibiu-si-marginimea-sibiului/