Te intrebam intr-un articol trecut ce spui despre turismul educational. Cum ti se pare ideea acestui tip de turism si, mai ales, tu ti-ai trimite copilul la studii potrivite talentelor lui?
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns (in comentarii sau pe e-mail). Raspunsul vostru m-a ajutat sa-mi dau seama ca exista intr-adevar o nevoie de turism educational. Si, mai ales, exista deschidere atat din partea celor care isi trimit copiii la studii in afara cat si din partea noastra, a consultantilor de turism.
Am stat si m-am gandit “cum ar fi daca pe langa vacante, am putea oferi clientilor nostri alternative la educatia care exista astazi in scoli?“
Cu totii stim ca in scoala nu invatam intotdeauna ceea ce ne va ajuta in viata si, mai ales, in majoritatea scolilor nu este incurajat talentul unui copil.
Ce se intampla cu un copil talentat la desen sau la muzica? Sau unuia care are o minte foarte creativa si ii place sa citeasca numai carti de aventuri? De obicei acestor copii le sunt taiate aripile pentru ca nu exista prea multe optiuni pentru a-si dezvolta talentele in scolile obisnuite.
Daca ar fi sa alegi ce e mai bun pentru copilul tau..ce ai alege? Sa-l lasi sa se formeze pe ceea ce ii vine natural, pe ceea ce e talentat si are sanse sa exceleze intr-o buna zi, sau ai alege sa ii limitezi activitatile acestea pe motiv ca e mai important ce inveti la scoala si ca nu mai ramane timp pentru altceva?
Eu cred ca ai alege o varianta combinata intre cele 2. Cel putin eu asta imi doresc pentru copilul meu: sa invete cat de mult in scoala insa voi face tot posibilul sa imbin scoala cu talentele pe care le are el.
Cred din tot sufletul ca fiecare dintre noi avem parte de cel putin un talent. Unii l-au descoperit din timp si au avut timp sa il creasca. altii il descopera mai tarziu, insa oricum este timp pentru dezvoltare 🙂
Si tocmai pentru a-ti descoperi si dezvolta talentul exista tot felul de cursuri. Atat ca si copil cat si ca adult poti alege sa mergi intr-o tabara sa inveti o limba straina, un dans nou, un sport nou sau poate chiar sa inveti sa faci bijuterii de mana. Exemple sunt si ma bucur ca exista astfel de cursuri la care te poti descoperi pe sine.
Se spune ca educatia este cea mai importanta investitie in viitorul unui tanar. Tu vrei sa-i oferi copilului tau sau poate clientului tau care intra in agentie aceasta sansa?
Pentru ca te-ai obisnuit deja cu evenimentele organizate de Turism Market m-am gandit sa-ti fac o surpriza. Urmatorul workshop pe care il organizam impreuna cu Asociatia TEN este dedicat turismului educational. Si avem si un invitat special. Doi invitati mai exact 🙂
A avea in agentia de turism produse si servicii diferite decat cele obisnuite (vacante) este un plus pe care il poti aduce clientului tau. Atunci cand ii arati clientului tau ca in afara de vacantele mult visate ii poti oferi si o portita catre dezvoltarea sa si a familiei sale iti vei atrage clienti care iti vor deveni fideli. De ce? pentru ca a oferi educatie este mult mai mult decat a oferi o vacanta.
Una din valorile mele personale este de a-i ajuta pe ceilalti. Oricum stiu si pot sa fac asta. Iubesc turismul, imi place la nebunie sa caut acele locuri visate si dorite de toata lumea. Cand pot sa ajut insa pe cineva mai mult chiar, multumirea mea este mult mai mare asa ca voi cauta mereu noi oportunitati de a face acest lucru.
Iti spuneam ca am stabilit impreuna cu colegii din Asociatia TEN sa abordam tema turismului educational in urmatorul workshop.
L-am invitat pe Razvan Nacea de la Seytour sa ne povesteasca mai mult despre acest tip de turism. Pe Razvan il cunosc de multi ani si stiu ca face cu pasiune ceea ce face. L-am auzit vorbind despre turismul educational (studii in strainatate si tabere) de multe ori si m-am gandit ca ti-ar placea si tie sa stii mai multe despre acest tip de serviciu pe care il poti oferi clientilor tai.
Razvan, alaturi de colegul sau, Marius Ceausu, a acceptat invitatia si, pe langa experienta sa legata de turismul educational (are niste povesti si exemple extraordinare pe care stiu ca iti va placea sa le asculti) a vrut sa ofere si un bonus:
- va vorbi si despre turismul medical, domeniu in care are de asemenea, o experienta bogata.
De turismul medical sunt convinsa ca ai mai auzit pana cum si poate ca deja ai oferit clientilor tai cateva variante de sejur. Sanatatea este unul din lucrurile cele mai de pret pe care le are un om. Daca nu esti sanatos din pacate nu te vei putea bucura de viata si ar fi pacat. Hai sa aflam impreuna ce putem face pentru a ne mentine sanatatea si totodata cum putem imbina vacantele turistilor nostri cu un stil de viata sanatos.
Te invit intr-o locatie calda, cu parfum de cafea si voie buna pentru a petrece 2 ore si jumatate in compania unor oameni minunati: cititorii Turism Market si invitatii sai.
In concluzie, datele urmatorului workshop sunt urmatoarele:
Denumire “O alternativa la serviciile turistice: turismul educational si cel medical“
Data si ora: 20 februarie, ora 19- 21:30
Locatie: Aristocats Bistro, Str. Teodor Stefanescu nr 1, Sector 3, Bucuresti
Invitati: Razvan Nacea si Marius Ceausu
Taxa de participare: 35 lei/persoana (taxa poate fi achitata la fata locului sau in avans, intr-un cont bancar)
Ce include taxa de participare:
- acces la prezentarea despre turismul educational si cel medical
- oportunitate de colaborare pe turism educational si medical
- o bautura din partea casei (ceai, cafea, ciocolata calda)
Numar maxim de participanti: 25 persoane (ne rezervam dreptul de a inchide inscrierile in momentul in care se atinge numarul maxim).
Workshopul se adreseaza specialistilor in turism (agentii de turism, consultanti in turism).
Cum te inscrii la workshop: trimite un e-mail pe adresa carmina@turismmarket.com in care sa spui ca vrei sa participi si in care sa ne lasi numarul de telefon si adresa de e-mail (datorita numarului limitat de locuri suntem nevoiti sa confirmam unei singure persoane/companie).
Vei gasi informatii si noutati despre workshop si in evenimentul de pe Facebook.
Te astept cu mare drag la workshop!
Update 14.02.2013 S-au ocupat toate locurile la acest workshop
Credit foto: unsplash.com
Mi-ar plăcea la final să primesc şi eu un slide, dacă aveţi aşa ceva, mai ales de la turismul educaţional. Îmi pare rău că nu pot participa la astfel de workshopuri!