5 amenintari pentru ROI-ul din Marketing

Din cand in cand, mai mereu :), o citesc pe Shama Kabani direct pe Forbes.com si asta pentru ca subiectele de marketing pe care le abordeaza sunt extrem de interesante si ma inspira de fiecare data. Aaaaaa… si pentru ca e simpatica 🙂

Astazi vreau sa abordez, foarte pe scurt, cele 5 motive pentru care este posibil sa NU avem ROI din marketing dupa cum spune Shama si evident, dupa propria-mi adaptare 🙂

Asadar, cand ne este ROI-ul amenintat?

Cand activitatile nu sunt integrate:
Daca de exemplu, echipa de SEO nu se coordoneaza cu echipa de content, daca departamentul de Social Media nu isi coordoneaza mesajul cu ceea ce transmite PR-ul, daca cei de la Email Marketing comunica fara ca macar sa stie cum arata spoturile produsului, atunci niciodata nu vom reusi sa obtinem o comunicare coerenta si automat ne vom indeparta de obiectiv.

Cand nu exista consecventa in executie:
Din pacate nu exista scurtaturi atunci cand vorbim de un ROI de marketing durabil.  Fie ca e vorba de un blog, de o pagina de Social Media sau de o campanie de email marketing, trebuie sa ramanem consecventi ideilor noastre pentru ca numai prin perseverenta ne vom putea apropia de succes.

Cand lipseste rabdarea:
De cate ori nu ati auzit replici de gen “Dar noi de ce nu suntem pe Facebook? Ceilalti sunt toti acolo” sau “Noi de ce nu ne promovam in toaletele din Centrul Vechi? Toti ceilalti sunt acolo”. 🙂
Nu intotdeauna este momentul pentru un canal sau altul. Nu intotdeauna ce se potriveste celorlalti este bun si pentru tine. Nu intotdeauna tot ceea ce fac ceilalti este bine. Rabdarea se cultiva greu dar aduce adevaratele rezultate.

Cand se insista pe un ROI liniar:
Consumatorul de astazi este extrem de complex. Canalele de astazi sunt dintre cele mai diverse. Investitiile de astazi sunt dintre cele mai diferite.
ROI-ul nu poate fi niciodata liniar in contextul actual si asta pentru ca nu pot performa toate canalele in acelasi fel iar noi marketerii daca nu am testa constant nu ne-am prinde de schimbarile obiceiurilor de consum si nu ne-am putea adapta in timp util.

Cand e vorba de produs/serviciu:
O problema reala cu produsul sau serviciul nostru, problema care ne infraneaza rezultatele, este cel mai greu de acceptat de foarte multi dintre noi.
Va propun ca din cand in cand sa va puneti urmatoarele intrebari: ( eu mi le pun iar raspunsurile mai dau si cu virgula, uneori 🙂 )
Este produsul meu cu adevarat unul bun?
Ma diferentiez cu adevarat de competitie?
Chiar daca am un produs stralucitor de bun, exista piata suficienta astfel incat sa poata fi consumat pe termen lung si in cantitati mari?
Este oare momentul unor interventii asupra produsului meu?

Sa fim fericiti in fiecare zi 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : madalin mancilamarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

Leave a Response