Nu e cazul sa va spun ca Paravion este probabil unul dintre cele mai vizibile branduri de pe piata noastra de travel cand e vorba de comunicare.
Are tot felul de proiecte simpatice (chiar daca uneori mi-ar placea sa vad si idei strategice in spate, nu numai executii tactice reusite), este extrem de dinamic, castiga premii peste premii si are o minte foarte vie si deschisa acolo sus, unde se aranjeaza lucrurile.
Unul dintre proiectele in derulare se numeste Atelierele Paravion (#ateliereleparavion), este un parteneriat istet intre Paravion si Catedra de marketing din ASE (cu sprijinul tehnic al Zitec) si are urmatoarele coordonate:
- 10 bloggeri, 45 de studenti, 45 de destinatii de pe glob (cu precadere europene, inclusiv Romania) = 10 echipe
- fiecare blogger pastoreste o echipa de 4 sau 5 studenti, pe care ii ghideaza pentru a face travel blogging
- concret, studentii au de redactat un articol pe destinatia alocata, pe care il incarca in platforma Paravion, iar mai apoi sustin o prezentare a destinatiei respective in fata unui juriu
- motivatia externa a proiectului este castigarea unor premii, dintre care premiul cel mare este o iesire in echipa in Cipru
- proiectul are tot cei trebuie pentru a functiona ca o competitie intre echipe: reguli, termene, criteria de evaluare, juriu, premii
- in 18.12 vom afla cine incaseaza laurii supremi si pleaca in Cipru
Am intrat in #ateliereleparavion pentru ca mi-a placut ideea aducerii studentilor in afara spatiului academic si a implicarii lor in proiecte reale din piata. Si pentru mi s-a parut ca ar fi lucruri de invatat bidirectional si energii de schimbat intre noi (eu, omul de comunicare si ei, studentii masteranzi la marketing international).
Echipa pe care o gestionez este formata din 4 studenti: Roxana Tancov, Daniela Cristea, Sebastian Braga si George Bulie.
Iata mai jos mesajul meu pentru ei:
Dragii mei, Roxana, Dana, Sebi si George,
Dupa ce soarta (#ateliereleparavion) ne-a adus impreuna, n-a fost tocmai simplu sa ne strangem cu totii la prima bere. Dar in serile in care ne-am vazut, precum si in celelalte ocazii in care am vorbit, mi-a placut sa va descopar: tineri, curiosi, zbuciumati, dedicati, interesati, infometati de victorie. Seriosi cand e vorba de treaba, dar si relaxati, amuzanti, realisti, visand trofeul. Atat de diferiti ca stil, ca abordare, ca exprimare, dar inteligenti si frumosi. Calitati esentiale intr-un proiect ca asta.
Dincolo de asteptarile fiecaruia dintre voi de la acest proiect, exista si o raportare a echipei la proiect, o voce comuna care ne mana in lupta si care zice asa:
- #ateliereleparavion nu este un simplu proiect de travel blogging. Este un proiect de marketing si comunicare in toata puterea cuvantului. Noi, echipa Andradei, suntem in competitie cu alte 9 echipe (foarte puternice) din piata pentru a castiga favorabilitatea publicului pentru produsul pe care il gestionam ( destinatiile: Iasi, Sofia, Larnaca si Bremen). In data de 18 dec, consumatorul (erijat in juriu) va alege echipa care l-a convins ca produsul ei merita cea mai mare atentie. Iata cum noi vom face mai mult decat travel blogging in aceste zile, vom face munca de department de marketing
- Motivatia externa o stiti prea bine: minunatele premii promise de Paravion pentru primele 3 echipe, notele pe care le veti primi de la catedra, internship-ul de care vorbea Razvan Pascu. Nu intentionez sa sabotez motivatia externa, atat de importanta pentru voi, care ati crescut si v-ati format intr-un sistem educational bazat pe competitie. Vreau insa sa va rog sa nu ignorati si aceste elemente de motivatie interna: provocarea de a face ceva ce n-ati mai facut pana acum, lucrurile pe care le veti invata de la ceilalti implicati in proiect, posibilitatea de a va observa prestatia si de a v-o ajusta pentru proiecte viitoare, eventual conturarea/confirmarea interesului pentru travel (ca domeniu de activitate)
- Suntem aici pentru ca ne-am dorit sa facem asta impreuna, n-am simtit ezitari din partea voastra. Asa ca haideti sa facem treaba buna, fiecare si impreuna. Rezultatul echipei este conditionat de implicarea voastra individuala in proiect, dar si de modul in care coordonatorul gestioneaza proiectul. Prin urmare, suntem cu totii direct responsabili de reusita proiectului, daca fiecare isi face treaba bine si rezultatul echipei va fi cel pe care ni-l dorim
- Sa coordonez proiectul inseamna pentru mine sa va ghidez – adica sa marchez traseul si sa va pun in mana o harta cu ajutorul careia sa il puteti parcurge. Nu ma voi documenta in locul vostru, nu voi scrie in locul vostru, nu voi fi gardianul proiectului. Va voi mai ajusta din cand in cand pozitia pe drum, daca mi se pare ca ati pierdut traseul marcat si atat. Restul vine de la voi.
- Reusita proiectului are doua componente:
o componenta vizibila, care tine de motivatia externa, de recompensa – vom primi unul dintre cele trei premii
o componenta personala, care tine de motivatia interna, de progresul individual al fiecaruia dintre noi – ceea ce vom fi reusit sa invatam in urma acestui proiect. Altfel spus, cu cat vom fi mai isteti maine, dupa ce am trecut prin experienta asta, decat am fost ieri, inainte sa demaram actiunea
- Ciprul, ca destinatie pentru tineri (clubbing, sporturi acvatice etc), nu e deloc de neglijat. Mi-as dori sa ajungem acolo si sa dansez cot la cot cu voi toata noaptea – m-am antrenat puternic anul acesta in mai, in #filieracipriota
Ma bucur de acest proiect impreuna cu voi, cred mult in ceea ce puteti da si nu va faceti griji pentru acele skills-uri la care mai aveti de lucrat. Nimeni nu asteapta o prestatie perfecta, ci implicare, fun, abordare creativa, energie individuala si de grup si convingere. Convingere ca destinatiile despre care vom vorbi merita sa fie vazute, chiar daca sunt mai mult sau mai putin cunoscute, mai sclipitoare sau mai putin comerciale, mai apropiate sau mai indepartate.
Credit foto: unsplash.com
Poate aruncati o privire si pe blogvacanta.blogspot.ro. Eu v-am inclus pe lista blogurilor mele preferate. Daca dvs considerati ca merita, v-as fi recunoscator daca ati face acelasi lucru! Calatorii frumoase!