“Redescopera Romania” – un proiect frumos despre locuri, oameni, traditii. Din Romania.
Despre campanie
Daca n-ai sti nimic despre acest proiect, numele te-ar duce automat in zona de travel. Pe mine acolo m-a dus cand am auzit prima data despre el si am crezut ca e vorba despre o campanie de promovare a Romaniei gestionata de catre MDRT.
Pentru cei care n-au aflat, n-au vazut, n-au stiut, “Redescopera Romania” este un proiect Petrom lansat publicului in 2010. Editia din 2011, mai mare decat sora ei din 2010, tocmai s-a incheiat (30 oct).
Campanie de implicare sociala, care si-a propus sa aseze pe harta Petrom (integrata in site-ul www.redescoperaromania.ro, prin aplicatiile mobile de iPhone si Android) cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania, sa ofere tuturor celor interesati o harta a traditiilor si frumusetii romanesti autentice, o sinteza in imagini si povesti a motivelor pentru care merita sa vizitezi Romania.
Toate acestea au fost marcate prin implicarea a aproximativ 100 de oameni (in mare parte bloggeri, din cate stiu eu) care au cutreierat, au pozat, au filmat, au auzit povesti, au cunoscut oameni si traditii – in 5 excursii derulate din martie pana in octombrie. Maestrul de ceremonii: Bobby Voicu, impreuna cu care au fost alese traseele, locurile si echipele care au participat.
Parteneri in proiect au fost unul si unul, numai brand-uri 100% romanesti, mai noi sau mai vechi, din domenii care au legatura cu miscarea, cu comunicarea, cu Romania profunda pe care vrem s-o scoatem din sertare si s-o asezam in vitrina. BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 , Muzeul National al Taranului Roman.
Concret, daca mergeti pe site-ul www.redescoperaromania.ro , veti putea gasi locurile cercetate si vizitate, obiceiurile aflate, pozele si filmele facute de-a lungul campaniei. Daca aveti telefoane mobile si sunteti in miscare, puteti afla ce poate fi vazut pe o raza de 30 km.
Cifre in campanie (pana la data de 5 oct, cand inca nu se desfasurase ultima excursie):
– Au fost parcursi cca 10.000 km de Romania, cu fiecare dintre cele 5 Dacia Duster
– S-au vizitat peste 30 de orase
– Au fost implicati fizic si direct peste 100 de persoane
– Au fost generate 1.000 posturi, 13.000 tweet-uri, 25.000 fotografii si 350 materiale video
Perceptie personala
– Este un proiect adevarat de social media (activitatile campaniei au fost promovate exclusiv prin folosirea social media si a canalelor de comunicare ale partenerilor), asa cum mi-as dori sa vad si in randul agentiilor de turism, care majoritatea se limiteaza sa-si promoveze simplist si fara prea multa imaginatie ( a se citi strategie) destinatiile/serviciile pe FB.
– Ma bucura foarte mult implicarea unei agentii de turism in acest proiect, toata stima pentru Paralela45. Mi-ar fi placut insa sa vad o comunicare mai intensa din partea lor in aceasta campanie, dar se pare ca au fost zone importante unde comunicarea a lipsit (site-ul www.paralela45.ro). Daca gresesc, va rog sa ma contraziceti.
– Diferenta dintre campania Petrom „Redescopera Romania” si campania MDRT „Descopera Romania” este mult dincolo de prefixul „Re” si asta referindu-ne strict la strategia de comunicare. Insa cum MDRT tocmai a intrat pe maini bune din punct de vedere al promovarii brandului turistic (compania de consultanta the Network) e de vazut ce se intampla de acum incolo
Extra info
„Redescopera Romania” a obtinut mai multe nominalizari si premii la competitii interne si internationale de comunicare, cel mai recent dintre ele fiind premiul pentru cea mai buna strategie online a anului la competitia europeana Digital Communication Awards de la Berlin.
Carmina, despre proiectul Redescopera Romania facut de Eurolines impreuna cu Ioana Budeanu ai auzit ? Gasesti detallii pe blogul de pe http://www.eurolines.ro
Sigur ca am auzit. A fost un proiect foarte interesant ce a avut loc la inceputul verii. Sper sa mai existe astfel e proiecte si pe viitor tocmai pentru a ne cunoaste cat mai bine tara!
@dragos:
Foarte frumos proiectul Eurolines “Aleg Romania!”! Ar fi interesat de stiut care au fost obiectivele sale de comunicare si daca au fost atinse. Personal, pe cat de mult apreciez ideea proiectului, pe atat de mult regret ca forta de comunicare a fost inferioara ideii si ma refer aici la faptul ca eu l-am vazut comunicat doar in circuitul online Eurolines (site, blog, FB), pe blogul Ioanei Budeanu (I`s blog)si pe blogul de travel al lui Cezar Dumitru (imperatortravel.ro).
In cazul in care ai mai multe informatii despre acest proiect, stii cumva daca au fost deja editate ghidurile respective?
Din pacate siteul nu mai este online.. dupa atata efort depus si investitie.