De 13 ani de când lucrez în industria de turism, unul din primele lucruri pe care le-am învățat a fost faptul că contează enorm calitatea serviciului oferit în turism: clienții sunt cei mai importanți și tot ce facem ar trebui să fie dedicat lor.
Noi în turism oferim servicii: fie servicii de cazare și masă (dacă suntem unitate de cazare), fie servicii de transport, de ghidaj, fie servicii de consultanță în vederea alegerii unei călătorii sau unei componente de călătorie. Serviciile diferă în funcție de obiectul de activitate al fiecărei companii de turism în parte însă ceea ce este comun la noi toți este clientul final.
Se spune că noi în turism “vindem vise” și așa și este: interacționăm cu clienții în una din perioadele cele mai frumoase de peste an pentru ei (vacanța sau concediul lor) iar aceștia au așteptări mari de la noi. Menționez aici că așteptările sunt mari în cazul celor care călătoresc frecvent însă acestea sunt și mai mari în cazul celor care călătoresc mai puțin – să spunem o dată sau de două ori pe an. Vă dați seama ce responsabilitate avem noi în turism?
Tocmai pentru că turismul este un domeniu special și atât de diferit de la o companie la alta fiecare dintre noi ar trebui să pună accent pe calitatea serviciului oferit și pe a îndeplini așteptările clienților pentru ca aceștia să se întoarcă. Și de aici pornește ideea fidelizării clienților.
În toate afacerile (de turism sau nu) există pe de o parte clienții noi și pe de altă parte, clienții care revin, adică cei fideli. Ți-ai pus vreodată întrebarea care este diferența dintre ei și cum îi obții pe ambii?
În ambele cazuri descrise mai sus clienții sunt la fel de importanți însă modalitatea prin care îi atragi sau îi fidelizezi este diferită, necesită timp și acțiuni diferite în a-i obține, iar “prețul este diferit”. Da, e vorba de preț. Uneori “prețul” este în bani, alteori în timp sau alte beneficii. Totodată acest “preț” este considerat “cost” pe de o parte dar și “investiție” pe de altă parte.
Pentru că fidelizarea clienților este un subiect cu care m-am întâlnit deseori în activitatea mea în turism, în data de 15 martie 2019 am invitat 3 persoane cunoscute în industria de turism să ne vorbească din experiența lor despre fidelizarea clienților în cadrul workshopului “Fidelizarea clienților: cost sau investiție?” organizat de Turism Market.
Workshopul are loc în București la Hotel Capital Plaza 4* în intervalul orar 18:30 – 21:00 și își propune să răspundă la întrebarea: “este fidelizarea clienților un cost sau o investiție?”
Fiecare speaker invitat va vorbi despre cum abordează el fidelizarea clienților, cât de importanți sunt pentru ei acești clienți, ce procent de clienți fideli au și cum fac să-i păstreze. Bineînțeles, la finalul workshopului fiecare speaker invitat va răspunde la întrebarea de mai sus.
Motive Pentru A Veni La Eveniment:
- Abordarea fidelizării clienților – o bună parte din companiile de turism caută mereu clienți noi însă sunt mai puține cele care își îndreaptă atenția spre clienții existenți și caută să îi fidelizeze. În cadrul workshopului vei afla de ce merită să pui mai mult accent pe clienții vechi tocmai pentru a-i fideliza-iar de aici vei afla cum poți ajunge și la clienți noi.
- Explorezi noi oportunități – vei cunoaște exemple venite de la oameni de business care au abordat deja fidelizarea clienților și vei afla cum au făcut să aibă succes.
- Tips & Tricks – vei află direct de la profesioniști cum să-ți faci să îți fidelizezi clienții și vei pleca acasă cu idei noi și inspirație.
- Live Q&A – vei putea pune întrebări directe speakerilor participanți.
- Networking – te vei afla într-un mediu de business de turism alături de alți colegi din industrie și de oameni de business.
Cui se adresează evenimentul
Evenimentul se adresează companiilor de turism (agenții de turism organizatoare și intermediare, unități de cazare, companii cu activitate conexă în turism, antreprenorilor care doresc deschiderea unei afaceri în turism, angajaților în turism care doresc să se dezvolte) care doresc să afle cum stau lucrurile cu fidelizarea clienților și de ce merită să iei în calcul în primul rând fidelizarea clienților și în al doilea rând atragerea de clienți noi.
Evenimentul se adresează celor care caută noi oportunități de dezvoltare prin abordarea fidelizării clienților.
Speakerii Evenimentului
Ionuț Popescu – Proprietar Centrul de Echitație și pensiunea Potcoava Mountain Hideaway
Ionuț este un om ambițios care și-a dorit să creeze un spațiu dedicat iubitorilor de cai și echitație, spațiu care să ofere condiții excelente pentru practicarea acestui sport. A și reușit când a deschis pensiunea și centrul de echitație Potcoava la 120 km de București. Pe 15 martie Ionuț va vorbi despre cum a reușit să își fidelizeze clienții care vin la centrul său de echitație și la pensiune într-o țară care nu are o tradiție în echitație, acest sport fiind destul de puțin cunoscut în România.
Cosmin Neacșu – General Manager & Globetrotter @ Fresh Holidays
Cosmin este proprietarul și managerul agenției de turism Fresh Holidays, însă înainte de toate este un călător pasionat care a făcut din pasiunea sa o meserie. Agenția de turism Fresh Holidays s-a nisat de mai mulți ani pe vacanțe exotice și sejururi de tip honeymoon. La workshopul de pe 15 martie Cosmin va vorbi despre cum a reușit să-și fidelizeze clienții într-o zonă atât de nisata precum cea de honeymoon și a vacanțelor exotice “tailor made”.
Mădălin Măncilă – Managing Partner Millennium Tour Corporate & Concediu.com
Cu o activitate de aproape 15 ani în industria de turism din România, Mădălin Mancila s-a concentrat în ultimii ani pe dezvoltarea mai multor branduri din industria turism (Happy Tour, Paravion, Prestige Tours, Accent Travel) câștigând peste 10 premii în comunicare cu proiecte dezvoltate împreună cu echipele lui.
Începând cu luna ianuarie 2017, Mădălin s-a alăturat echipei Millennium Tour, pentru a prelua managementul acesteia și pentru a dezvolta Concediu.com, platformă de turism online a companiei. Cu un know-how puternic în zona de marketing și comunicare, caracterizat fiind de metodele de comunicare neconvențională, Mădălin a fost inclus pentru trei ani consecutivi ( 2014, 2015 și 2016 ) în Topul Directorilor de Marketing din România alcătuit de Revista Biz.
La evenimentul din 15 martie Mădălin va vorbi despre fidelizarea clienților atât din punct de vedere corporate cât și din punct de vedere leisure.
Moderator:
Carmina Nițescu – Consultant de business în turism, fondator TurismMarket.com
Cu o experiență de 13 ani în turism, Carmina este antreprenor și în ultimii 5 ani și jumătate a lucrat cu mai multe companii de turism ca și consultant de business pe zona de poziționare în piață și nișare, dezvoltare a companiei, pregătire a personalului pentru relaționarea directă cu clientul și vânzări, marketing, comunicare și social media.
La workshopul din 15 martie Carmina va face o scurtă prezentare a ce înseamnă fidelizarea clienților în turism în România și va modera discursurile celor trei speakeri invitați.
Programul evenimentului este următorul:
18:30 – 19:00 sosire, înscrierea participanților, coffee break îndulcit cu produse Art&Craft
19:00 – 19:30 Ionuț Popescu
19:30 – 20:00 Cosmin Neacșu
20:00 – 20:30 Mădălin Măncilă
20:30 – 21:00 Networking
Detaliile evenimentului sunt următoarele:
Data: 15 martie 2019
Interval orar: 18:30-21:00
Locația: Hotel Capital Plaza 4*, Bd. Iancu de Hunedoara nr.54, etaj 1, sala Carol Davila, Sector 1 București
Investiția ta în acest eveniment este următoarea și diferă în funcție de data la care te înscrii și dacă vii singur sau însoțit de către un coleg(ă) din aceeași companie.
Înscrie-te și plătește taxa de participare anticipat, până pe 08.03.2019: (reducere 30% inclusă)
70 lei / persoană
120 lei / 2 persoane din aceeași companie
Începând cu data de 09.03.2019 și până pe 13.03.2019 inclusiv:
100 lei / persoană
180 lei / 2 persoane din aceeași companie
Note:
- Confirmarea locurilor la workshop se face în scris, pe email, în urma înregistrării plăților.
- Având în vedere că lucrurile trebuie puse la punct anterior zilei de desfășurare a workshopului, nu este posibilă plata la fața locului, în ziua evenimentului. Ultima zi în care se pot face înscrieri și plăți fiind 13.03.2019.
- Persoanele înscrise până pe 08.03.2019 dar care aleg să achite taxa de participare după această dată (dar până pe 13 martie 2019 cel târziu), vor achita taxa fără reducere, 100 lei / persoană sau 180 lei / 2 persoane din aceeași companie.
- Persoanele înscrise care au plătit taxa de participare și se retrag de la eveniment cu mai mai mult de 15 zile înainte de începerea acestuia vor primi banii înapoi. Pentru cei care se retrag cu 15 zile (sau mai puțin) înainte de eveniment penalizarea este de 100%.
- În cazul în care există companii care doresc să trimită mai mult de 2 persoane la workshop va rugăm să ne contactați pe email carmina@turismmarket.com pentru a va face o ofertă personalizată.
Ce Este Inclus?
- accesul la eveniment și la dezbaterile din cadrul acestuia
- posibilitatea de a interacționa cu speakerii invitați și de a pune întrebări
- coffee break cu dulciuri semnate de Art&Craft
- networking înainte și după eveniment
Număr minim de participanți: 20 persoane
Număr maxim de participanți: 35 persoane
Oferta este valabilă în limită locurilor disponibile, iar confirmarea înscrierii se face pe e-mail după efectuarea plății.
Pentru a te înscrie la eveniment completează formularul următor cu următoarele date: nume, telefon, email, număr de persoane (click pe butonul “Ma inscriu”).
După ce te înscrii completând formularul vei primi pe e-mail toate detaliile de PLATĂ (număr de cont, modalități de plată). Te rog să răspunzi acelui email cu datele pe care dorești emiterea facturii fiscale: persoană fizică sau juridică.
Important: numărul de telefon și adresa de email vor fi folosite numai în comunicarea informațiilor despre acest eveniment și a evenimentelor viitoare. Aceste date nu vor fi făcute publice în niciun fel, fiind proprietatea organizatorilor.
Dacă ai întrebări sau nelămuriri îți stau la dispoziție. Găsești datele mele de contact mai jos.
Workshopul este susținut de Art & Craft, companie ce produce dulciuri și suveniruri românești.