Asa cum relatam in articolul de acum 2 saptamani, am participat la primul seminar pe social media organizat de ANAT pentru oamenii din turism. Salut inca odata aceasta initiativa si sper ca acesta sa fie doar inceputul unor astfel de evenimente.
De asemenea, am fost placut impresionat de interesul colegilor mei de breasla, sala centrului de conferinta din cadrul targului dovedindu-se prea mica pentru o cerere atat de mare.
Hai sa vedem ce s-a povestit in cadrul seminarului.
Manafu , a facut o prezentare despre importanta social media in industrie spunand ca turismul are prin natura lui un potential imens in retele sociale doar prin simplul fapt ca fiecaruia dintre noi ne place sa impartasim prietenilor impresii din vacante. De asemenea, au mai fost prezentate cifre pentru Facebook, Twitter, Linkedin, etc pentru a argumenta si mai puternic prezenta milioanelor de potentiali clienti cu care poti comunica in mod direct si mai putin oficial. In mare, o prezentare generala si introductiva.
Alex Negrea, a vorbit exclusiv despre Facebook si despre importanta sa in comunicare oferind cateva exemple de campanii si studii de caz ale unor agentii din afara granitelor dovedind intr-unul dintre exemple ca Facebook poate reprezenta si un canal de vanzare nu doar unul de comunicare. Evident in sala parerile au fost impartite.
Ciprian Gavriliu, a avut un discurs legat de importanta generarii de continut, continuand apoi cu cateva aspecte teoretice legate de management, producand astfel cateva controverse in randul unor participanti.
Ionut Oprea, a vorbit despre produsul lansat in urma cu putina vreme, Facebrands, oferind insight-uri si argumente pentru care ar trebui sa il folosim in evaluarea activitatii noastre sau a concurentei noastre pe Facebook. Din pacate, foarte multi participanti nu au ramas in sala pana la sfarsitul prezentarii, din punctul meu de vedere o mare eroare, pierzand astfel prezentarea unui produs ce ar fi putut fi testat imediat ajutand in mod cert la imbunatatirea activitatii pe Facebook a agentiei pe care o reprezentau.
Ca si concluzie, consider acest seminar ca fiind doar un proiect pilot avand rolul de a starni pofta de aprofundare pentru ca in linii mari a fost unul destul de general.
Credit foto: unsplash.com
“aspecte teoretice legate de management, producand astfel cateva controverse in randul unor participanti.” Detalii? Pare partea cea mai interesanta 🙂
Pai Ciprian a fost destul de vehement cand a prezentat aspecte legate de costurile pe clienti noi “certandu-ne” pentru ca nu le calculam la sfarsit de an, etc. Ma rog, foarte multa teorie din carte care cu greu se regaseste in practica. Evident ca teoria pura venita din partea unui baiat poate prea tanar in perceptia unor participanti cu mai multa experienta a deranjat putin:). Intelegi tu.
Cand o sa am prezentarea o sa intru in detalii mai punctuale.
Interesant! Pacat k nu am stiut!
Buna Steff,
Impreuna cu ANAT pregatesc o surpriza pentru toti pasionatii de Social Media. Este o noua ocazie pe care nu trebuie sa o ratezi:).
Urmareste-ne in continuare.
Ceva referiri la piața interna pe social media si turism?
Seminariile astea in care ni se prezinta situatia din afara sunt cam degeaba.
Ma uit in jur si vad cs si in .ro se misca ceva. Eu consider ca e nevoie de mai multa viziune in aceasta directie. Macar atat, daca cu practica se sta prost.
Am inteles ca in mai toate prezentarile oamenii se marketau la genul “daca as lucra pentru o agentie de turism as putea ss fac asta”, dar fara exemple concrete.
Salut, Din pacate avem parte numai de exemple din afara pentru ca este mai simplu si mai la indemana. In fond e greu pentru cei din afara industriei sa faca referiri la business-urile din turism si probabil de aceea s-au rezumat la cateva exemple externe.
Multumesc, Madalin pentru impartasirea impresiilor tale. Intr-adevar, Retelele Sociale au un mare potential in sectorul turistic. Eu am o experienta in sectorul turistic din Spania. Ce pot sa va spun ca acolo de vreo 4 ani se vorbeste mult despre acest subiect in sectorul turistic dar se pune putin in practica si destul de prost. Dar sunt cateva cazuri de mare succes. Nu cunosc nici un exemplu din Romania din sectorul turistic, in schimb am vazut cateva exemple de succes in alte industrii.
Buna Vassy,
E adevarat, in turism se vorbeste mai mult decat se face din punct de vedere Social Media, insa ce iti pot spune este ca in curand vei vedea miscari si pe piata din Romania sau ma rog, cat o sa activez in industria asta am sa fiu pe cat posibil un sustinator al Social Media in activitatea fiecarui marketer.