Pentru ca industria turismului tinde spre zona de rezervari online si pentru ca fiecare dintre cei implicati in astfel de proiecte simtim nevoia unor informatii legate de piata de e-commerce, de profilul clientilor, de comportamentul lor, etc, am considerart ca acest articol ar putea fi de interes.
Astfel, prezent fiind la conferinta organizata de Google, Think E-commerce, am notat, asa cum v-am obisnuit, cateva lucururi pe care le puteti numi concluzii.
Perceptia utilizatorului fata de campaniile din Google:
- Motoarele de cautare ofera informatii sigure.
- Doar 19% din internauti folosesc motoare de cautare alternative pentru a cauta aceeasi informatie.
- Internetul ofera confirmarea informatiei din lumea reala.
- “spontanii” nu fac diferenta dintre anunturile platite si cele organice iar atunci cand o fac nu le percep negative pe cele platite.
- Daca un brand apare in aceeasi cautare si cu link platit dar si organic, 67% dintre internauti vor prefera link-ul platit in detrimentul celui organic.
- In ochii consumatorilor in general ,brandurile mici din ad-uri platite sar in ochi mai rapid decat cele mari la care te astepti ca oricum sa le gasesti acolo
- Ai cu 33% mai multe click-uri daca desi apari organic in prima pagina, utilizezi si ad-uri platite.
- Pe mobile primul click pe organic a fost de 7% iar in paid ads 10%. Cea mai buna zona de paid ads este zona de Top.
- Convingator pentru consumator este un mesaj detaliat bine scris si relevant. Nu este recomandata avalansa de oferte in continutul textelor.
Cu ce se mandreste echipa Google Romania:
DSA ( Dynamic Search Ads )– rezultatele au fost excelente iar efortul este minim. O campanie DSA se seteaza in 5 min.
Mobile (startmobile.ro pentru diagnosticul siteului si solutii de optimizare) – in jur de 80% dintre romani si-au declarant frica de a pleca de acasa fara telefonul mobil ( mobifobili) 🙂
Peste 60% dintre vizitatorii unui site neoptimizat pentru mobil aleg serviciile unui competitor optimizat. Cei care cauta de pe telefonul mobil sunt mult mai hotarati decat cei care te cauta de pe desktopGDN ( Google Display Network) – se pot targeta siteuri de afara pe care le utilizeaza romanii. Coca Cola a avut 30 mil de afisari in 19h inaintea Campionatului mondial de fotbal perntru a-si anunta prezenta acolo.
Remarketing – Remarketing pe display, pe search si cu ajutorul google analitycs. Este retargetarea vizitatorilor a unei sectiuni de pe site. Retargetarea se face pe baza unui cookie implementat in site. Este cel mai bun instrument pentru ROI. 70% dintre cumparatori abandoneaza shopping cartul fara a converti.
Best Practices in E-Commerce:
- 70% din magazinele online din research au mai putin de 500 de unici pe zi.
- intervalele orare 9-12 si 18-22 reprezinta pick-urile in care vizitatorii sunt mai activi in site, in general.
- siteurile cu cumparatori preponderant femei au conversii mai mici, undeva in 0,5%.
- magazinele din health si beauty au avut o crestere semnificativa in 2012.
- principalele canale de crestere al traficului sunt in opinia magazinelor online in ordine, SEO , cresterea range-ului produselor,Adwords, Social Media si siteurile de comparare de preturi.
- eficienta instrumentelor de mkt, sunt in ordine – SEO , publicitatea platita si comparatoarele de preturi iar la polul opus NL, Dispay si Affiliates.
- KPI –urile sunt axate intr-o proportie foarte mare pe numarul de vizitarori si numarul de cumparatori dar odata cu cresterea si dezvoltarea siteurilor, masuratorile se extind la multi alti indicatori. Magazinele mari fac analize mult mai complexe si mult mai targetate.
- Magazinele spun ca se diferentiaza in general prin produse, preturi si servicii 🙂 ( asta spunem toti, nu? 🙂 )
In speranta ca acest articol va este macar putin util, inchei prin a va incuraja sa va dezvoltati cat de mult puteti cunostintele in zona de online.
Credit foto: unsplash.com