Bun venit la cea de-a doua editie a Turism Market Insider!
Videoclipul din aceasta saptamana il dedicam unor actiuni de revitalizare a satelor din Transilvania, actiuni realizate de cativa ani incoace de Fundatia Mihai Eminescu Trust (MET).
In perioada 21-23 octombrie 2016 Fundatia MET a organizat Conferinta “Dezvoltare Comunitara prin Multiculturalitate” in satul Mălâncrav, eveniment la care am participat cu drag si unde am avut ocazia sa cunosc o parte din echipa Fundatiei si totodata pe doamna Caroline Fernolend, Vicepresedinte al Fundatiei.
Dansa a avut amabilitatea de a sta de vorba cu noi si de a povesti atat despre scopul conferintei cat si despre proiectele initiate si dezvoltate pana in prezent de Mihai Eminescu Trust in Transilvania precum si despre proiectele viitoare.
Interviul complet il gasesti in videoclipul de mai jos.
Ca sa iti faci o idee despre ce este vorba in interviu, iti las mai jos rezumatul discutiei:
- vorbim despre proiectele realizate de Fundatia Mihai Eminescu Trust in ultimii ani in Transilvania
- realizarile efectuate in satul Mălâncrav, despre Conacul Apafi si despre casele de oaspeti deschise aici de catre Fundatie si despre oamenii din sat care le administreaza
- restaurarea patrimoniului cultural din satele din Transilvania
- traditiile si mestesugurile care au fost readuse la viata in satul Mălâncrav si despre faptul ca acestea pot fi incercate constant si de catre vizitatori
- Biserica fortificata din Alma Vii si despre “Centrul de interpretare a culturii traditionale Alma Vii” ce tocmai a fost inaugurat
- cele 10 sate aflate pe lista de dezvoltare a Fundatiei: Crit, Viscri, Mesendorf, Mălâncrav, Alma Vii, Richis, Biertan, Archita, Nemsa, Stejareni.
- scopul si impactul Conferintei “Dezvoltare Comunitara prin Multiculturalitate“
Doamna Caroline Fernolend este una dintre cele mai calde persoane pe care le-am cunsocut vreodata. Este genul de persoana pentru care nimic nu este prea greu sau imposibil de obtinut. Este genul de persoana care crede cu tarie ca satele din Transilvania pot fi readuse la viata dincolo de restaurarea patrimoniului cultural, prin actiuni continue de educare a oamenilor, de pregatire a acestora in legatura cu ce inseamna antreprenoriatul si prin convingerea publicului larg sa dea o sansa acestor sate. Rezultatele dansei vorbesc de la sine si ma bucur tare mult ca am avut ocazia de a o cunoaste personal si de a o asculta vorbind cu atata drag despre “satele noastre”.